Broers Borlée trekken naar Florida State University

© reuters

400 meter-lopers Jonathan en Kevin Borlée vertrekken op 5 januari naar de Verenigde Staten om er zes maanden te gaan studeren en trainen aan de Florida State University (FSU).

jav

Als ze slagen in het toelatingsexamen krijgen ze elk een studiebeurs van 25.000 dollar. Na zes maanden wordt het project geëvalueerd.

De 20-jarige tweelingbroers, de helft van het kwartet dat op de Olympische Spelen in Peking vijfde werd op de 4x400 meter, hadden aanbiedingen van verschillende universiteiten op zak. Ze kozen voor de FSU omdat de instelling een uitstekende reputatie geniet in de atletiekwereld, wegens het uurverschil met België (Florida ligt aan de Oostkust) en omdat de kennismaking met hun toekomstige begeleiders erg goed is verlopen.

De broers Borlée waren volgens hun vader en trainer Jacques graag in België gebleven, maar vertrekken toch omdat de accommodatie hier schromelijk tekortschiet. De Franstalige Gemeenschap heeft bijvoorbeeld geen afdoende indoorinfrastructuur zodat de jonge atleten in Gent moesten trainen terwijl ze een opleiding volgden aan de universiteit van Louvain-la-Neuve. Jonathan studeert economische wetenschappen, Kevin kinesitherapie.

"Het was mijn diepste wens om ze in België verder te laten trainen maar de moeilijkheden met de infrastuctuur en het brandende verlangen om nog vooruitgang te boeken, hebben tot de beslissing geleid om naar de Verenigde Staten te trekken", aldus Jacques Borlée.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen