Aanklager wil celstraf voor Marc Herremans

© © DIRK WAEM

Het openbaar ministerie ziet geen verzachtende omstandigheden in de zaak tegen rolstoeltriatleet Marc Herremans (34) . Volgens de aanklager zou Herremans tussen januari 2003 en augustus 2005 ten onrechte invaliditeitsuitkeringen hebben getrokken. Hij riskeert nu drie maanden cel met uitstel en 5.500 euro boete. De verdediging pleitte de vrijspraak.

In eerste aanleg kreeg Marc Herremans acht dagen cel en 2.750 euro boete, telkens met uitstel. Donderdag werd de zaak behandeld door het Antwerpse hof van beroep. Na zijn ongeval op Lanzarote op 28 januari 2002, ontving de gedeeltelijk verlamde triatleet een invaliditeitsuitkering van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsuitkering (Riziv). Om die uitkeringen te kunnen krijgen, moest hij zich akkoord verklaren om iedere wijziging in zijn situatie meteen aan het Riziv te melden. De inspectiediensten van het Riziv stelden echter vast dat Herremans tussen januari 2003 en augustus 2005 verschillende activiteiten uitoefende, zonder daarvan aangifte te doen.

De advocaat van Herremans argumenteerde dat iedereen via de media wist waar de triatleet mee bezig was en dat dit evengoed als een kennisgeving gold. De opbrengsten van zijn activiteiten, die hij niet als beroepsactiviteiten beschouwde, zijn bovendien nooit persoonlijk naar hem gegaan. Arrest op 13 november. (jcv)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen