Atalanta boekt ruime zege tegen Liverpool met dank aan assist Charles De Ketelaere, ook Romelu Lukaku wint met AS Roma

© EPA-EFE

Charles De Ketelaere loodste Atalanta met een assist voorbij Liverpool (0-3). Romelu Lukaku woog bij AS Roma dan weer op de verdediging van tegenstander AC Milan en won eveneens (0-1). Beide Rode Duivels veroverden zo met hun ploeg een goede uitgangspositie in de kwartfinales van de Europa League.

Valerie Van Avermaet

Beginnen doen we met Charles De Ketelaere. De ex-aanvaller van Club Brugge heeft bij Atalanta zijn goede vorm al even teruggevonden en dat bleek ook weer tegen Liverpool. De Rode Duivel werkte een sterke wedstrijd af en was alomtegenwoordig voorin. Al na drie minuten had CDK een assist achter zijn naam moeten hebben, maar de vrijstaande Pasalic mikte van dichtbij onbegrijpelijk op het gezicht van Liverpool-doelman Kelleher.

Een knap hakje leverde De Ketelaere daarna ei zo na toch een assist op, maar dit keer werd het schot van Pasalic geblokt. Atalanta bleef wel gevaarlijk en doorstond de tegenprikken van Liverpool. In de tweede helft van kwam die verdiende assist voor onze landgenoot er zo uiteindelijk toch. Met een goede voorzet zette De Ketelaere Scamacca op weg naar de 0-2 tegen Liverpool. De Italiaan had eerder al de score geopend in de eerste helft. Uiteindelijk zette Pasalic de 0-3 nog op het scorebord, waardoor Atalanta nu al zeker lijkt van een plek in de halve finales van de Europa League.

Ook Lukaku wint

Ook Romelu Lukaku veroverde met AS Roma een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd in de kwartfinale van de Europa League. De spits won met Roma met 0-1 op het veld van AC Milan. Scoren lukte Lukaku niet -het was Mancini die het enige doelpunt uit de wedstrijd maakte- maar onze landgenoot speelde wel een sterke wedstrijd. Zo zette hij de aanval op waaruit de corner en het doelpunt van Mancini voortvloeiden. Bovendien redde hij tot tweemaal toe een poging van AC Milan van de lijn. Lukaku toonde zich ook een nuttige pivot en zorgde er zo voor dat zijn ploeg vaak in balbezit bleef en kon opschuiven. Kortom, hij woog op de defensie van Milan, knapte ook zijn verdedigende werk op en had dus zeker zijn aandeel in de zege van Roma.