Ieperse revelatie Marijn Vandendriessche mist wegens blessure derby tegen Wielsbeke

© © Tijl Capoen/VDB

Met een leuke achtste plaats doet nieuwkomer VK Ieper zelfs beter dan gevestigde waarden als Maldegem of KSK Wevelgem City. In de derby tegen SC Wielsbeke wil Ieper zondag dan ook in elk geval bevestigen.

De jonge Marijn Vandendriessche is één van de revelaties bij Ieper, maar ziet zijn aantreden tegen Wielsbeke de mist ingaan. Luc Vanthomme gaf de ex-belofte van SV Roeselare gisteren als geblesseerd op. Vorige zondag recupereerde de Ieperse trainer nogal wat gekwetsten, maar toch liet Vanthomme Vandendriessche in de basis staan.

,Het is als trainer erg gemakkelijk om de jongeren op te offeren voor de meer ervaren spelers, maar Marijn Vandendriessche is al maanden goed bezig en dan kan ik niet om hem heen.

De 18-jarige revelatie verloor al drie weken op rij niet meer met Ieper en blikt ook niet ontevreden terug. 'Vierde klasse is nieuw voor mij, maar ik ben inderdaad aan geen slecht seizoen bezig. Ik koos bewust voor bevordering en Ieper', geeft Vandendriessche mee. 'Het gaat er harder aan toe en het is ook de perfecte leerschool. Er is veel concurrentie en hier kan ik een completere speler worden. Het is ook te combineren met mijn studies, ik studeer nu in Gent waar ik op kop zit.'

Polyvalente speler

Marijn Vandendriessche is afkomstig van Lendelede, waar hij begon als jonge voetballer. 'Ik werd er weggeplukt door Ingelmunster dat toen in tweede klasse speelde. Een grote stap was dat: van de jeugd van een vierdeprovincialer naar een tweedeklasser. Ik leerde er heel veel van Gino Vanholderbeke, één van mijn betere trainers. Hij heeft mij doen inzien wat er belangrijk was om te slagen in het voetbal. Later kwam ik bij Roeselare terecht. De opleiding is daar best goed en ik speelde een paar keer mee onder John Azou met de beloften. Maar doorstroming naar de A-kern zat er niet direct in en toen Ieper informeerde, aarzelde ik geen seconde', vertelt Vandendriessche.

'In de voorbereiding liep het meteen goed en ik speelde veel meer mee dan ik aanvankelijk had kunnen dromen. Voordeel is misschien wel dat ik nogal polyvalent ben. Mijn beste positie is centraal achterin, maar ik kan bijvoorbeeld ook centraal op het middenveld uit de voeten. Ik hoop dat mijn blessure nu meevalt en ik snel weer kan aanpikken met de groep', aldus Martijn Vandendriessche.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus