Fitte Kevin Van Der Perren klaar voor wederoptreden

© photo news

Kunstschaatster Kevin Van Der Perren is klaar voor zijn wederoptreden. De Ninovieter, die in april geopereerd werd aan zijn heup, bindt volgende week zijn schaatsen aan in het Finse Vaantaa (6-8 oktober).

jav

Van Der Perren, die vijfde staat op de wereldranglijst, wil dit jaar minstens even goed dan vorig jaar en is bereid daarvoor ver te gaan. Hij zette een punt achter de jarenlange samenwerking met zijn coach Vera Vandecaveye (Van Der Perren traint nu met Silvie de Rijcke, nvdr) en probeert van zijn rebels imago af te raken. Een nieuwe outfit en nieuwe korte kür, op de dramatische tonen van Night on Bald Mountain van Modest Mussorgksy, moeten hem daar bij helpen.

De kür die Van Der Perren woensdag demonstreerde in Liedekerke oogt alvast een stuk klassieker dan zijn vorige kür. "Dat is de bedoeling", vertelt Van Der Perren, die bekend staat voor zijn krachtige meervoudige sprongen. "Op het EK zette ik technisch gezien de tweede beste prestatie neer, maar bij de punten voor de presentatie eindigde ik pas 9e. Het is duidelijk dat mijn rebelse houding me al dikwijls veel punten heeft gekost en daar moet ik echt wat aan doen. Deze klassieke en meer elegante kür zal hopelijk beter in de smaak vallen bij de jury", aldus Van Der Perren die de conservatieve jury in het verleden graag choqueerde met exentrieke outfits en explosieve küren op dito muziek.

"Ik ben heel benieuwd naar mijn niveau. De vorige jaren ben ik ook in de zomer altijd blijven schaatsen, maar door mijn operatie kon dat nu niet. Ik ben nog niet 100 procent de oude en zal dan ook geen grote risco's nemen in Finland. Mijn doelen voor dit seizoen zijn het EK, waar ik beter wil doen dan mijn vijfde plaats van dit jaar, en het WK, waar ik ook al op een plaats in de top-5 mik", aldus Van Der Perren, die twee jaar terug nog brons won op het EK. "Ik hoop dat het een goed seizoen wordt, want het is nu dat ik de basis moet leggen voor de Olympische Spelen van 2010. Daar wil ik schitteren."

De beste Belgische schaatser ooit heeft altijd gezegd dat hij na die Spelen zijn schaatsen wil opbergen, maar de sponsordeal die hij onlangs afsloot, doet anders vermoeden. Van Der Perren zette zijn handtekening onder een contract dat hem voor drie jaar bindt aan Damart, de marktleider in de verkoop van onderkleding en modeartikelen voor vijftigplussers. "Het contract loopt inderdaad drie jaar, maar kan jaarlijks herbekeken worden. We zijn alleszins nog niet bezig met een afscheid", weet zijn manager Isabelle Maes. "We focussen ons nu op zijn nabije toekomst. Kevin schaatst dit jaar ook nog op de Skate America (23-26 oktokber) en op de Cup of Russia (20-23 november). In januari staat het EK in Helsinki op zijn programma, in maart volgt het WK in Los Angeles."

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen