François Duval overweegt te stoppen

© belga

François Duval was zaterdag een opmerkelijke gast in de Condrozrally. De jonge Waal is pas sinds vrijdag teruggekeerd uit Japan, waar tijdens de lokale WK-manche zijn corijder Patrick Pivato zwaar gewond raakte. Duval was duidelijk nog onder de indruk van het ongeval.

gve

'Indien Patrick het niet had gehaald, had ik alles buitengesmeten: helmen, trofeeën, rallywagens, alles had moeten verdwijnen', gaf Duval toe.

Gelukkig lijkt Pivato de zware been- en bekkenblessures te overleven - de Fransman wordt normaal gezien dinsdag gerepatrieerd - maar toch is de 28-jarige Duval niet zeker dat hij zijn carrière verder zal zetten. 'We rijden bij de eerste twee, drie in de wereld, maar we worden niet betaald, hebben zelfs geen geld om een verzekering af te sluiten die zo een ongevallen covert. Dan vraag je je wel af waar je mee bezig bent, ja. Als niemand me een degelijk voorstel doet, zie ik niet in waarom ik verder zou doen. Bovendien heb ik geen zin om een nieuwe corijder te zoeken. Het zou veel te lang duren vooraleer het op dezelfde manier klikt als met Patrick.'

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen