Overzicht eredivisie vrouwen

ZOERSEL 1 - VLAMERTINGE 3

(23-25, 24-26, 25-20, 19-25) -

Het duurde even voor de thuisploeg in het ritme zat, maar dan kwam men stilaan terug in de wedstrijd (3-8 naar 20-22). Een gemiste opslag van De Faudeur kostte de thuisploeg de eerste set. In een gelijkopgaande tweede set gaven bij 24-24 enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter de doorslag maar in de derde set was de thuisploeg baas. Twee keer kon men een kloof slaan om dan via Vindevoghel de verdiende setwinst binnen te halen. In de vierde set kon een niet-aflatende thuisploeg nog terugkomen van 5-8 naar 14-13 maar een sterker Vlamertinge stootte dan door. (weh)

TEMSE 0 - KIELDRECHT 3 - (19-25, 19-25, 22-25) -

Nadat de thuisploeg tot 7-7 gelijke tred hield, serveerde Petrenko naar 7-12. Hoewel Kieldrecht receptioneel vaak faalde, behield het die kloof tot het seteinde. Met Van Damme aan de opslag gingen de bezoekers in de tweede herneming van 3-3 naar 3-10 door. Dichter dan 12-14 naderde Temse niet meer. In de slotset vochten de gastvrouwen na 16-23 nog tot 21-23 terug. (ivh)

TONGEREN 3-GEMBLOERS 0 (25-11, 25-10, 25-10) -

Geen problemen voor Tongeren in elke set snel een ruime kloof kon slaan. (wkp)

LUMMEN 3-YVOIR 1 (25-15, 25-22, 22-25, 27-25) -

Een enthousiast Lummen greep de bezoekers meteen naar de keel. Gielen en Gillis stuurden naar snelle setwinst maar in set twee kwam Yvoir toch beter in de wedstrijd. Via 19-19 sloeg Lummen een kleine kloof en die bleek voldoende voor setwinst. De Waalse vrouwen hadden in set drie toch nog een offensief in petto maar Lummen zette in een spannende vierde set orde op zaken. (wkp)

HECHTEL 3-CHARLEROI 1 (22-25, 25-22, 25-21, 25-22) -

Verrassende zege van Hechtel dat in de eerste nog te veel respect toonde voor de landskampioen. Daarna schakelden de Limburgse vrouwen over op complexloos volleybal dat hen vrij makkelijk voorbij Charleroi hielp. (wkp)

MICHELBEKE 2 - GENT 3 -

(20-25, 25-18, 25-22, 14-25, 17-19) - Na een gelijkopgaande start (13-13) sloeg Gent bij 15-20 een kloof. Michelbeke deed dat in set twee door van 5-5 naar 12-5 door te gaan. Nadat de bezoekers in de derde beurt 17-11 ombogen naar 20-21, beten ze toch in het zand. Ze dwongen echter vlot een tiebreak af, maar hadden daarin vijf matchballen nodig om te winnen. (ivh)