Alleen superbod kan Sollied uit Heerenveen weghouden

Trond Sollied stapt na dit seizoen op als trainer van AA Gent. De 48-jarige Noor heeft een contract tekenklaar liggen bij de Nederlandse eersteklasser Heerenveen. Maar er is ook nog andere interesse. Sollied gaf nog nergens zijn woord.

Ludo Vandewalle

Het vorige vertrek van Sollied bij AA Gent en ook zijn vertrek bij Club Brugge in 2005 naar het Griekse Olympiakos gingen altijd gepaard met heuse soaps. Dat dit ook nu het geval kan worden, is niet uitgesloten. Wel zeker is dat Trond Sollied volgend seizoen geen trainer meer is bij AA Gent.

'Dat is bijzonder jammer', aldus voorzitter Ivan De Witte, die eerder deze week samen met manager Michel Louwagie een gesprek had met de trainer. 'Ik had heel graag voortgedaan met hem, maar we moeten ons aan de afspraken houden. We hadden bij de contractbesprekingen afgesproken dat hij na het seizoen bij een buitenlands bod mocht vertrekken. We houden ons daaraan. Trond heeft zich ook gehouden aan zijn belofte dat hij het seizoen zou uitdoen. In januari kreeg hij nog een bod van een Europese topclub (

Ajax, red

) en hij heeft dat afgeslagen omdat hij ons zijn woord had gegeven. We hebben open gepraat.'

'In november sloeg hij ook al een bod van Rosenborg af', voegt Michel Louwagie eraan toe. 'We zijn zeker niet zenuwachtig.' Sollied had sportieve garanties omtrent de uitbouw van de ploeg gevraagd en heeft die niet gekregen.

Anders dan Leekens

Bij AA Gent reageert men in die zin verheugd dat er nu op drie maanden voor het einde van de competitie duidelijkheid is. Vorig jaar in mei hield de vorige trainer Georges Leekens de club lang aan het lijntje. De huidige Lokeren-trainer zei op een bepaald moment zelfs dat hij ging blijven. Toen dat uiteindelijk een leugen bleek, kon voorzitter De Witte alleen met een superbod en na twee gesprekken Sollied overtuigen om na zijn succesvolle periode tussen 1998 en 2000 terug naar het Ottenstadion te keren.

'Als we niet hadden afgesproken dat hij na dit seizoen de optie had om te vertrekken, dan was hij nooit gekomen.'

In de competitie doet AA Gent, zesde met 44 punten, nog volop mee voor een UEFA Cup-ticket. Het speelt volgende dinsdag ook in de halve finale van de beker de heenwedstrijd tegen Standard.

De club die op dit moment in poleposition ligt om volgend seizoen onder de vleugels van Trond Sollied, met aan zijn zijde zijn trouwe luitenant Chris Van Puyvelde, hogere doelen na te streven, is SC Heerenveen. De huidige vijfde in de Nederlandse eredivisie weet al geruime tijd dat de huidige veel geprezen trainer Gertjan Verbeeck volgend seizoen zijn tenten elders (bij Feyenoord?) zal opslaan.

Ook andere interesse

Het is waarschijnlijk maar nog niet helemaal zeker dat Sollied in Friesland, in het noorden van Nederland, aan de slag gaat. In weerwil van de berichten in de

Leeuwarder Courant

het voorbije weekend tekende Sollied nog geen contract bij de blauw-witten. Volgende week zou dat wel kunnen gebeuren.

De gewezen speler van onder meer Mo Il, Valerengen, Rosenborg en Bodo Glimt is door zijn aanvallende manier van speler gegeerd en kreeg ook al andere aanbiedingen. Sollied weet heel gedetailleerd wat de voorwaarden zijn bij SC Heerenveen, maar omdat hij zijn woord nog niet gaf, kan er nog altijd een kaper op de kust komen. Denk maar terug aan de soap van drie jaar geleden, toen Sollied zelfs twee videoboodschappen opnam: één met een versie dat hij voor het Duitse VfB Stuttgart had getekend en een andere waarin hij over het Griekse Olympiakos Piraeus als zijn nieuwe club sprak.

Sollied en Van Puyvelde wilden gisteren geen commentaar kwijt.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen