Kies zelf de beste speler van het seizoen

© © Nico Vereecken _ Peter De Voecht

© © Vincent Kalut - Jimmy Bolcina

© © Peter De Voecht

© © Peter De Voecht

© © Peter De Voecht

© © Nico Vereecken _ Gvw

© © Johan Eyckens

© © Peter De Voecht - Nico Vereecken

© © Johan Eyckens

© © Philippe Crochet

© © Nico Vereecken

© © Johan Eyckens

© © Jimmy Bolcina

© © Johan Eyckens

© © Johan Eyckens

1 / 15
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Uw stem is de belangrijkste. Daarom riep uw krant vier jaar geleden een trofee in het leven waarbij u, de voetballiefhebber, en u alleen, de beste voetballer van het seizoen bekroont. Vincent Kompany (2004 en 2005), Mbark Boussoufa (2006) en Daniel Zitka (2007) gingen al met de eer lopen. Wie volgt deze goudhaantjes dit jaar op?

Vanaf vandaag tot en met zondag 4 mei om middernacht hebt u de kans om uit vijftien genomineerden de beste speler van het seizoen 2007-08 te kiezen en een pak prijzen te winnen. Het resultaat wordt op het Nationale Voetbalgala van zondag 11 mei bekendgemaakt. De uitreiking wordt vanaf 20.20 uur rechtstreeks uitgezonden op één, presentator is Frank Raes.

Hoe kwamen we aan onze vijftien genomineerden?

1 Na de heenronde hebben we u, de voetballiefhebber, al eens laten stemmen. De vijf spelers die in die eerste stembeurt de meeste voetballiefhebbers achter zich kregen, werden verzekerd van een nominatie in deze finale stemronde. Die eerste vier waren

Tom De Sutter, Stijn Stijnen, Steven Defour, Stijn De Smet.

Omdat

Elrio van Heerden

(vijfde) uiteindelijk niet de vereiste vijftien competitieduels speelde - hij komt slechts aan acht - komt hij niet in aanmerking voor de finale stembeurt.

2 Onze voetbalreporters geven wekelijks een quotering op tien aan de spelers die in een wedstrijd in eerste klasse ten minste vijftien minuten op het veld stonden. Van die punten maakten we na 30 speeldagen een stand met gemiddelden, met dien verstande dat een speler minstens twee derden van de wedstrijden moet hebben meegespeeld om daarvoor in aanmerking te komen. Omdat spelers uit die top vijf al door de lezers uitverkoren werden na de heenronde, zoals voor Stijn Stijnen en Stijn De Smet het geval is, blijven er maar drie over:

Bryan Ruiz, Kenny Steppe

en

Nabil Dirar.

3 Op basis van onze wekelijkse quoteringen voor de spelers verkozen we na Nieuwjaar drie keer een Speler van de Maand. Dat waren Stijn Stijnen (januari), Jürgen Sierens (februari) en Mbark Boussoufa (maart). Omdat Stijn Stijnen ook al bij de uitverkorenen was bij de lezersstemming na de heenronde blijven hier

Jürgen Sierens

en

Mbark Boussoufa

over.

4 De overige zes genomineerden werden gekozen door specialisten als Gert Verheyen, Eddy Snelders, Wim De Coninck en Gunther Schepens. Zij vervolledigen de lijst met spelers die volgens hen niet mochten ontbreken. Dit geldt voor

Elyaniv Barda, Marouane Fellaini, Guillaume Gillet, Milan Jovanovic, Hernan Losada

en

Axel Witsel

.

Uit die vijftien supergenomineerden kiest u uiteindelijk de winnaar. De 12de Man-Trofee wordt straks uitgereikt op het Nationale Voetbalgala op het einde van dit seizoen. Opmerkelijk is dat de vorige winnaar Daniel Zitka niet meer genomineerd is. Vergeleken met de vijftien genomineerden van vorig seizoen kunnen maar twee spelers dat huzarenstukje herhalen: Steven Defour (voor het derde jaar op rij al) en Marouane Fellaini.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen