Groep D: PSV en Gerets uitgeteld

© belga

De Belgen kenden een pijnlijke avond in de Champions League. Zowel Timmy Simons en Stijn Wuytens bij PSV als Eric Gerets bij Marseille liggen uit de competitie. PSV verloor met 2-1 de spookmatch bij Atletico Madrid, L'OM ging met 1-0 onderuit in Liverpool.

gdv

Het zag er al voor gisterenavond slecht uit in groep D voor PSV en Marseille maar nu zijn beide teams helemaal uitgeschakeld in de Champions League. Na Nieuwjaar zien we Timmy Simons of Eric Gerets dus niet meer in actie in het kampioenenbal.

Een van de twee mag wel verder in de UEFA Cup. PSV moet het daarvoor op de slotspeeldag tegen Liverpool beter doen dan Marseille. Het team van Gerets heeft zijn lot in eigen handen en wordt bij eigen winst altijd derde.

Simons enige PSV-Belg

PSV mocht gisteren zijn laatste sprankeltje hoop op kwalificatie al snel opbergen. In het lege stadion van Atletico Madrid, een sanctie na ongeregeldheden tegen Marseille, leidde onzeker verdedigen al na een half uur tot twee tegendoelpunten. Simão en Maxi Rodriguez profiteerden.

Ook Timmy Simons moest lijdzaam toekijken. De aanvoerder was de enige Belg in actie. Stijn Wuytens bleef op de bank, de zeventienjarige Funso Ojo zat als negentiende man in de tribune. Koevermans bracht met een goal meteen na de rust PSV terug in de match. De Nederlandse kampioen drong nog aan, maar lukte de gelijkmaker niet.

Geen nieuwe stunt Gerets

Eric Gerets slaagde er niet in om opnieuw te stunten op Anfield Road. Goed een jaar geleden ging de Belg bij zijn debuut als coach van Marseille met 0-1 winnen bij Liverpool.

Gisteren zat dat er niet in: het team van de Leeuw verloor met 1-0. Het doelpunt werd gescoord door Gerrard.

Atletico Madrid - PSV 2-1

Liverpool - Marseille 1-0

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen