KV Mechelen telt Dender uit voor de rust

© photo news

Amper een dozijn minuten had KV Mechelen nodig om Dender over de knie te leggen. De Mechelse spitsen Vleminckx en Kielo Lezi verdeelden de treffers evenredig en na 45 minuten stond het al 4-0 voor de thuisploeg.

Bart Lagae

Een uitzege op Gent en een gelijkspel tegen Club Brugge hebben KV Mechelen helemaal gelanceerd. Malinwa hapte gisteren in elf dolle minuten FCV Dender op en spurt daarmee van de degradatiezone naar de linkerkolom van de rangschikking.

Met een desastreuze start en een zege op de vijfde speeldag waren KV Mechelen en Dender de competitie op wel heel gelijkaardige manier begonnen. Beide ploegen hadden tot gisteren vijf punten verzameld, maar het was Malinwa dat op het goede elan doorging en Dender al in de eerste helft met ippon vloerde.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de derde van vier goals voor buitenspel moest worden afgekeurd. Vleminckx profiteerde van offside toen hij zijn tweede goal tegen de netten joeg. Maar voor het overige moest een defensief dolend Dender de wedstrijd lijdzaam ondergaan. Bij het eerste doelpunt van de thuisploeg – koelbloedig afgewerkt door Vleminckx – en vooral het tweede, deze keer Vleminckx in de rol van aangever en Kielo Lezi in die van afwerker, ging de Denderse achterhoede zwaar in de fout.

Op Bart Van Den Eede na had Dendertrainer Jan Boskamp nochtans een fitte ploeg ter beschikking. Dat kon niet worden gezegd van zijn Mechelse collega Peter Maes, die weliswaar Mellemans en Vrancken recupereerde, maar in vergelijking met de match in Brugge doelman Olivier Renard en rechtsachter Chen moest missen.

Maar niet getreurd want Bjorn Vleminckx bewees dat hij niet alleen op het veld staat om kopbalgoals te maken. Hij nam het leer prachtig mee van Kielo Lezi en vloerde Alexandre Martinovic op al even fraaie manier, tegenvoets in de verre hoek.

Het zou het begin worden van elf dolle minuten waarin het spintsenduo van KV Mechelen nog drie keer scoorde. Vleminckx bediende na slecht wegwerken van de Denderverdediging Kielo Lezi, die zijn allereerste goal in eerste klasse voor Mechelen scoorde. Nog eens drie minuten later viel een voorzetschot van Dunkovic via een Denderverdediger voor de voeten van Vleminckx. En in de 34ste minuut scoorde ook Kielo Lezi zijn tweede doelpunt, na een corner die werd verlengd door Wouter Vrancken.

De tweede helft werd één groot zangfeest Achter de Kazerne, met een ontketende Kielo Lezi die zin leek te hebben in meer, maar niet meer tot scoren kwam. Daarvoor was de concentratie bij de Mechelaars al te zeer verslapt. Dender toonde een hele wedstrijd goede wil en bij momenten ook wel kwaliteit (Smajic, Sylla, de jonge Wittesaele), maar zal ook wel beseffen dat je een ferryboot niet met open boegdeuren aan de overzijde krijgt. Alleen de ingevallen Fred kwam nog tot scoren. Volgend weekend in Tubeke staat een onvervalst degradatieduel geprogrammeerd.