KORT

-  Positieve OLIC gaat vrijuit

-  ROONEY mag Stiel-treffer houden

-  BARIC en Kroatië protesteren tegen arbitrage

-  ZIDANE braakte bij Beckham-penalty

-  GERRARD voor 45 miljoen euro naar Chelsea?

-  Duitsland het lelijkste team

-  BUTINA vreest Wayne Rooney niet

-  Uefa zoekt strategie om HOOLIGANISME te vermijden

De Kroaat Ivica Olic is na de wedstrijd tegen Frankrijk positief bevonden bij een antidopingcontrole. Hij zou betrapt zijn op het gebruik van de pijnstiller methylprednisolon. Olic wordt niet geschorst omdat hij het middel onbedoeld innam als geneesmiddel tegen een ribblessure.

Wayne Rooney blijft met twee treffers voorlopig gedeeld leider in de topschuttersstand. De Uefa bepaalde dat hij ook de tweede goal tegen Zwitserland op zijn naam mag schrijven. Zijn schot belandde op de paal, maar caramboleerde via het hoofd van doelman Stiel alsnog over de doellijn.

Na aandringen van bondscoach Otto Baric heeft Kroatië officieel protest aangetekend tegen het optreden van de arbiters tijdens het EK. Het doelpunt van Trezeguet, die de Fransen op 2-2 bracht, was volgens de Kroaten de druppel die de emmer deed overlopen. Volgens hen was er overduidelijk sprake van hands. Maar scheidsrechter Nielsen oordeelde er anders over.

In de openingswedstrijd tegen Zwitserland meenden de Kroaten dan weer recht te hebben op een strafschop na fout op Mornar. ,,We hadden eigenlijk zes punten moeten hebben in plaats van twee'', aldus Baric. ,,De refs staan duidelijk aan de kant van de groten.''

Op het EK blijven verrassende beelden opduiken die niet geregistreerd zijn door de gewone camera's. Na de fluim van Poulsen is er nu ook een opname van een brakende Zidane. Het was een Zweeds televisiestation dat met de exclusieve beelden op de proppen kwam. Het gaat om de match tegen Engeland van 13 juni, op het moment dat Beckham aanstalten maakte om zijn strafschop te trappen. Omdat iedereen daar naar keek, zag niemand hoe Zidane voorover hing en een hele maaginhoud leeg braakte op het veld van Estadio da Luz. Zizou herstelde wonderwel en scoorde daarna nog tweemaal.

Volgens de Engelse tabloids verkast Steven Gerrard na het EK naar Chelsea. De middenvelder zou voor 45 miljoen euro van Liverpool overkomen en daarmee de duurste transfer aller tijden worden in Engeland. Hij zou bij Chelsea een vijfjarig contract krijgen dat hem maar liefst 10,5 miljoen euro per jaar oplevert. Manchester United zou dan weer 30 miljoen pond veil hebben voor Wayne Rooney.

Rafael Van der Vaart en David Beckham zijn door vrouwelijk Nederland uitgeroepen tot de lekkerste stukken op het EK. Van der Vaart is met 26 procent de meest sexy voetballer van Oranje, Beckham scoort veertig procent in de categorie 'buitenlandse spelers'. Italië heeft, nog volgens de steekproef onder vijfhonderd vrouwen, het mooiste elftal. Duitsland is dan weer uitgeropen tot het lelijkste team in Portugal. De vrouwen letten vooral op het gezicht en de ogen van de speler. Zo scoort bijvoorbeeld de kale knikker van Barthez ook heel goed en verdedigers doen het over het algemeen minder goed.

Tomislav Butina, de doelman van Kroatië en Club Brugge, heeft absoluut geen schrik van de jonge Engelse aanvaller Wayne Rooney. Donderdag nekt hij nog Zwitserland met twee doelpunten. ,,Hoewel hij in topvorm is, vrees ik Wayne Rooney helemaal niet'', aldus Butina. ,,Vooral omdat we nu weten hoe we de wedstrijd tegen de Engelsen moeten aanpakken.'' Kroatië, dat donderdag Europees titelverdediger Frankrijk in bedwang hield, moet maandag in Lissabon van Engeland winnen om de kwartfinales te bereiken.

De Uefa is op zoek naar strategieën om uitbarstingen van supportersgeweld te verhinderen. Experts analyseren daarom de veiligheidsmaatregelen op het EK in Portugal. Met de conclusies zal bij de voorbereidingen van het WK in 2006 in Duitsland en van het Euro 2008 in Zwitserland en Oostenrijk rekening worden gehouden. Het project wordt gefinancierd door de Stichting Daniel Nivel. Die is genoemd naar de Franse politieman die op het WK 1998 in Frankrijk door Duitse supporters levensgevaarlijk werd verwond.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen