Zo vader, zo zoon... én omgekeerd: Jos Verstappen heeft smaak te pakken en wint opnieuw rallywedstrijd in België

Archiefbeeld Jos Verstappen.

Max Verstappen won de eerste twee races van dit Formule 1-seizoen, maar ook vader Jos heeft de smaak te pakken. De inmiddels 52-jarige coureur won zaterdag de Rally van de Ardennen, samen met Renaud Jamoul (Skoda Fabia).

Quinten Torfs
Bron: BELGA

Het duo had een ruime voorsprong van 37.5 op Belgisch kampioen Maxime Potty en zijn copiloot Renaud Herman (Citroen C3). De Nederlander Roger Hodenius en zijn Belgische copiloot Robin Buysmans (Skoda Fabia) eindigden op de derde plaats.

Het regende zaterdagochtend lichtjes bij de start van de 70e editie van de Rallye des Ardennes. Verstappen won de eerste rit en maakte meteen duidelijk waarvoor hij gekomen was. Maar de Nederlander had een kwaaie klant aan thuisrijder Bastien Rouard (Hyundai i20), die nauwelijks een tiende van een seconde trager was dan Verstappen. Rouard kende het parcours als zijn broekzak en won vervolgens drie ritten, om na de eerste lus van vier ritten met een bonus van 13.9 terug te keren naar de assistentiezone.

Bandenkeuze doet Rouard de das om

Rouard liet voor de tweede lus regenbanden opleggen. Een verkeerde keuze op een opdrogend parcours. En het kon nog slechter, want tijdens KP6 ging de leider in de fout en reed hij twee keer lek. Toen hij in KP8 nog eens lek reed moest hij opgeven omdat zijn twee reservewielen opgebruikt waren. Een bitter einde voor Rouard die voor eigen volk gebrand was op de zege.

Tijdens de derde lus van vier ritten verdeelden Verstappen en Potty de snelste tijden. Verstappen won de rally, Potty eindigde als tweede. In de BRC-stand delen ze na twee wedstrijden de leiding. Jonas Dewilde (Opel Corsa) eindigde als negende en nam de leiding in het BRC Divisie2.

De volgende BRC manche is de TAC Rally. Die wedstrijd wordt op 6 april georganiseerd en telt eveneens mee voor het Divisie 2 kampioenschap.