Al twee Belgische medailles op openingsdag

België heeft donderdag op de eerste dag van het WK skeeleren in het Spaanse Gijon al meteen twee medailles veroverd. Bart Swings pakte bij de junioren de wereldtitel op de 15 km afvalling (piste) en Wouter Hebbrecht reed bij de senioren naar het brons op de 300m tijdrijden (piste).

loa

De 17-jarige Swings, die vorig jaar wereldkampioen werd op de 10 km puntenkoers, won in de 15 km afvalling voor de Italiaan Riccardo Bugari en de Colombiaan Daniel Zapata. Jore Van den Berghe werd 9e. Later op de avond werd Swings nog 10e op de 300m tijdrijden bij de junioren (piste).

Wouter Hebbrecht, regerend wereldkampioen op de 200m tijdrijden, zette op de 300m tijdrijden een tijd neer van 24.960. Goed voor brons dus, na de Nieuw-Zeelander Kalon Dobbin (24.739) en de Zuid-Koreaan Kyung Tae Kang (24.934).

Ferry Spruyt werd vijfde op de 10 km puntenafvalling. In de eindfase van de wedstrijd werd Spruyt onterecht als tiende van de piste gehaald. Hij kon dus niet meer meesprinten voor de eindzege en de daaraan verbonden punten. De jury zette die fout recht en dankzij de 2 punten die hij behaald had, werd hij alsnog als vijfde geklasseerd. Kwinten Tas eindigde als 17e, en de wereldtitel ging naar de Fransman Yann Guyader.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen