Doelman kopt Sevilla naar de kwartfinale

Shakhtar Donetsk leek op weg naar een stunt van formaat. Na 89 minuten stond het 2-1 voor tegen FC Sevilla, de UEFA Cupwinnaar van vorig jaar. De heenwedstrijd was op 2-2 geëindigd, waardoor de Oekraïense landskampioen virtueel geplaatst was voor de kwartfinale. Dat veranderde in de slotminuut van de reguliere speeltijd.

Andrés Palop, de mee opgerukte doelman van Sevilla, zorgde met een kopbal voor de 2-2 en verlengingen. Halfweg die extra tijd scoorde Chevanton de beslissende 2-3.

Nog meer stuntwerk was er gisteren in Alkmaar. Het Nederlandse AZ verraste vriend en vijand door Newcastle uit het tornooi te kegelen. Na dik twintig minuten in de heenwedstrijd, stond AZ al drie doelpunten in het krijt. In Saint-James’ Park werd het uiteindelijk nog 4-2, gisteren won de ploeg van Maarten Martens en Moussa Dembelenen met 2-0, voldoende voor een plaatsje bij de laatste acht.

Ook in de vorige ronde had AZ meer dan de handen vol met hun opponent, Fenerbahçe. Na 180 minuten hielden beide ploegen elkaar toen in evenwicht (5-5), maar AZ mocht verder op basis van het aantal uitdoelpunten.

AZ is een heus fenomeen aan het worden in Europa. In het seizoen 2004-2005 miste AZ, toen nog met Stein Huysegems, op een haar na de finale van de UEFA Cup.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen