VIDEO. Qarabag-verdediger wil scheidsrechter Anthony Taylor high-five geven voor kwijtgescholden gele kaart … tot hij rood krijgt

Leverkusen, dit seizoen nog ongeslagen, had het in de heenwedstrijd verrassend moeilijk tegen Qarabag en ontsnapte in Azerbeidzjan al aan een nederlaag (2-2). En dat was in de terugmatch niet anders. De ploeg van succescoach Xabi Alonso kwam zowaar achter in de eigen BayArena, maar een rode kaart op het uur voor de bezoekers leek hun kansen weer te vergroten.

Marnix Taes

Elvin kreeg net voorbij het uur aanvankelijk een gele kaart, toen hij een doorgebroken Leverkusen-speler had neergehaald. Na een VAR-fase leek scheidsrechter Anthony Taylor die weg te wuiven, waarmee de Azerbeidzjaanse verdediger duidelijk in de wolken was. Cafarquliyev wilde de Engelsman een high-five geven, maar in plaats daarvan toverde Taylor een rood karton tevoorschijn. Toen was de Azerbeidzjaan het lachen zeker vergaan.

Bekijk hieronder de beelden:

Ondanks dat de Azerbeidzjanen met tien gevallen waren, diepte Juninho de score uit en zette hij Qarabag daarmee op rozen zette. Zou de ongeslagen reeks van Leverkusen tot een einde komen? Tot twintig minuten voor tijd leek het er alle schijn van te hebben. Frimpong bracht Bayer 04 weer in de wedstrijd met de aansluitingstreffer, maar het bleef nagelbijten voor de thuisaanhang… totdat Patrick Schick in de 93e minuut de gelijkmaker lukte, om vervolgens in de achtste minuut van de extra tijd Qarabag in rouw te dompelen met de winnende treffer. Op de valreep, noemen ze dat.